facebook twitter
info@brossaquartet.com
LES TRANSFORMACIONS

Les transformacions
Folkestral

Les transformacions

Anys i panys

Leon

La venjança d'Abdel

Sonores absències

Brossa contra Pedrals

Chinnok Wind

Com Panys

Temps al temps

5 sensacions

La roca i el núvol

"Viatge d'hivern" de F. Schubert

Faristolitis. Un concert per a tots els públics

Retaule d'avars

Moderns

Cordes grillades

Ojos de mil años

Cançons dels brigadistes

Un altre Wittgenstein, sisplau o l’Holocaust

Música al cinema de Segundo Chomón

Astrud i col·lectiu Brossa

Tocatina

Pobres bestias

Efecte 2000

Músiques de l'Holocaust

Música Mediterrània

Mos-Art

He posat la Lluna al tocadiscos

LES TRANSFORMACIONS, d’Aleix Puig Caminal

Sinopsi:

El Quartet Brossa presenta en concert Les transformacions (Satelite K, 2022), el seu darrer enregistrament discogràfic, que amb música del violinista i compositor Aleix Puig Caminal, explica a través de 20 peces per a quartet de corda tots els estadis d’una relació amorosa: des de l’amor a primera vista fins al record de tot allò viscut, des del vol embadalit dels enamorats dels primers compassos, fins al record de la passió viscuda, rememorada per l’individu abandonat.

Inspirada en el poemari homònim Les transformacions de Johannes Eyckermann (Editorial Lapislàtzuli 2018), la música dibuixa el trajecte emocional amorós utilitzant una revisió molt diversa d’estils (barroc, postromanticisme, modern, contemporani, pop o folk) d’on n’emergeix un llenguatge propi sensorial i fresc apte per a tothom.

En definitiva, el Quartet Brossa us proposa un viatge musical i poètic per parlar de l’amor i de com aquest sentiment ens transforma com a individus.Procés creatiu:
Al 2018, el poeta Elies Barberà, en un joc de miralls entre present i passat, va presentar el poemari Les transformacions, en el que un misteriós Johannes Eyckermann, deixeble de Nicolau Copèrnic, aprofundia en les relacions amoroses a través de la descripció, poema a poema, de la seva passió per Pandora. “Les Transformacions” (Editorial Lapizlatzuli, 2018) esdevé un decàleg de l’amor en totes les seves vessants – tant per la manca com per l’excés – i dibuixa com aquest sentiment transforma els individus i la seva interacció, passejant per tots els estats de la matèria – visualitzats poèticament en terra, aigua, aire i foc-. Amb una veu poètica que des de la modernitat visita territoris vetusts amb alta sensibilitat.

Al 2021, Aleix Puig Caminal va prendre aquest poemari i el va convertir en rerefons programàtic per un discurs musical per a quartet de corda que acaba teixint les 20 peces de “Les transformacions”. Amb un estil que revisita canons antics – des de Bach o Telemann fins al romanticisme- des d’una mirada actual que no defuig el pop, el folk, el minimalisme i la contemporaneïtat, la música cerca camins cap a la seducció cap a l’altre, preguntant-se fins quin punt aquest camí no deixa de ser una lluita de l’individu contra la solitud.

Música i paraula s’entrellacen per parlar d’amor i de com aquest sentiment transforma l’individu, fent-lo passar per tots els estats de la matèria.

Diverses propostes de format i fitxa tècnica:

-Opció quartet de corda
-Opció quartet de corda i rapsode
-Opció quartet de corda, rapsode i ballarina

Funció de 70 minuts.

Quartet Brossa:
-Aleix Puig i Pere Bartolomé, violins
-Imma Lluch, viola
-Marçal Ayats, violoncel

Rapsode: Elies Barberà
Dansa: Laia Santanach